Jämför båtförsäkringar snabbt och enkelt

Enligt lag är det ingen skyldighet att ha båtförsäkring. Ändå väljer de flesta att köpa båtförsäkring, inte minst för att kunna känna sig trygg och säker när man är ute med båten. Trots allt kan en eventuell olycka bli oerhört kostsam om man är helt oförsäkrad. Är en annan part inblandad kan man bli skyldig att betala skadestånd, vilket lätt blir dyrt. Därför är det rekommenderat som båtägare att ha någon form av båtförsäkring. Den exakta utformningen på båtförsäkringen bör man dock anpassa efter sina egna behov.

Ett bra första steg är att använda sig av nätet. Då kan man enkelt jämföra olika båtförsäkringar. Insplanet är en effektiv tjänst som erbjuder möjligheter till gratis prisjämförelse. Vid köp av båtförsäkringar ger det en större chans att hitta en billig försäkring som dessutom uppfyller alla önskemål. De flesta försäkringsbolag brukar ha två eller tre basalternativ. Sedan kan dessa byggas på med olika tilläggsförsäkringar. Priset kan skilja sig ganska mycket beroende vad som ingår och det är viktigt att jämföra alternativen.

Insplanet hjälper dig att välja rätt!

Båtförsäkringar kan lätt bli komplicerat för den som inte är insatt. Det finns väldigt mycket att välja på, samtidigt som priset ändras beroende på en rad faktorer. Detta kan röra sig om till exempel hur stor båten är, när den är tillverkad och vilket vatten den ska gå i. Använder man sig av Insplanet får man tillgång till ett kraftfullt verktyg för att få en direkt prisjämförelse. Allt man behöver för att kunna jämföra är att fylla i deras formulär. Därefter får man se priser och en jämförelse av olika båtförsäkringar. Vill man sedan gå vidare med att teckna försäkringen är även detta tryggt och enkelt.

Båtförsäkringar kan alltså jämföras och man kan se till att anpassa båtförsäkringar efter sina personliga behov. I slutändan handlar det om att teckna rätt försäkring till rätt pris. Insplanet kan hjälpa till med detta. Oavsett vad man har för önskemål går det att hitta en lösning. Det kan handla om heltäckande båtförsäkringar som skyddar mot brandskada, stöld, skadegörelse och mycket annat, eller enkla båtförsäkringar som enbart innehåller ansvarsförsäkring.